England var knapp favorit. Men när de båda lagen klev av planen gjorde de det med varsin poäng – och det var Sverige som hade kommit närmast segern.

Under fredagen inleddes Sverige sin resa i U21–EM:s slutspel i Polen. England gällde som knappa favoriter i förhandssnacket, men Sverige – med 20 spelare från Tipselitverksamheten i truppen – stod upp bra. Riktigt bra till och med.

För ett par kisande ögon utspelade sig de båda halvlekarna på ett liknande sätt. England tog kommandot, men efter ungefär 15 minuters spel hade de blågula spelarna vuxit in och tagit över initiativet.

Närmast mål kom Linus Wahlqvist som, efter att ha blivit nertacklad i utkanten av straffområdet, fick chans från straffpunkten. IFK Norrköpings ytterback stegade upp och sköt iväg bollen mitt i mål. Dessvärre stod Jordan Pickford kvar och kunde mota bort bollen med ena handen.

– Det är klart att jag hade velat gjort mål, så är det ju. Men det känns inte så mycket, sånt här kan jag ta. Det var en bra match av oss. Alltid viktigt att inte förlora en premiär, säger Linus Wahlqvist till Kanal 5.

Närmast väntar nu hemmanationen Polen för Sveriges del och gruppspelet avslutas på torsdag mot Slovakien.