Svensk Elitfotbolls bidrag till Musikhjälpens insamling avslutades under tisdagen. Den officiella ligabollen auktionerades ut och högsta budet landade på 7551kr. Vinnande budgivare heter Michael Holmberg, supporter till Falkenbergs FF, som budade tillsammans med familjen
– Vi kom överens om att vi skulle lägga max 7500 kr, berättar Holmberg. Det blev riktigt spännande där på slutet.

Med mindre än tio minuter kvar av auktionen låg högsta budet på 1795kr. Då stack budgivningen iväg, som så ofta i auktionssammanhang. Tillslut stod det mellan två budgivare som växeldrog fram tills att Michael Holmberg fick in det sista budet på 7551kr.

Michael Holmberg med familjen, mamma, pappa och tvillingbror, får nu en fin start på säsongen 2017. I och med auktionsvinsten får laget även träffa spelartruppen i Falkenbergs FF och få sin nya, officiella, ligaboll signerad.
– Det känns väldigt stort. Jag är en trogen supporter sedan jag flyttade till Falkenberg och har sett i stort sett alla hemmamatcher de senaste fyra-fem åren, berättar Holmberg. Det ska bli kul att få träffa spelarna och få autografer.

Varför var du med i auktionen och insamlingen?
– Två anledningar. Jag vill gärna bidra till välgörande ändamål. Jobbar själv med Rädda Barnen här i Falkenberg, årets tema, där pengarna går till barn i krig ska ha rätt att gå i skola. Det är viktigt för mig. Som en bonus är det en cool souvenir att ha hemma.

Alla pengar går till Musikhjälpens insamling för att barn i krig ska ha rätt att gå i skola. Musikhjälpen är ett projekt med Sveriges Radio P3, Sveriges Television och Radiohjälpen. Svensk Elitfotboll bidrog i år med att auktionera ut ligabollen. Flera klubbar i Allsvenskan och Superettan hade egna auktioner och tävlingar. Läs mer om exempelvis Örebro SK, som samlade in cirka 125 000kr.