Malmö FF hade ledningen borta mot FK Vardar, men föll till slut med 3-1 vilket gör att man är utslaget ur Champions League-kvalet med sammanlagt 4-2.

Det blir uttåg i den andra kvalrundan till årets Champions League-slutspel för de regerande svenska mästarna Malmö FF. Trots att man tog ledningen efter en kvart borta mot FK Vardar, en stensäkert slagen straff av Markus Rosenberg, föll man till sist med 3-1.

Yoshimar Yotun hade ett utmärkt läge att skicka matchen i en helt annan riktning då han i Malmö-ledning nickades fram av Jo Inge Berget, men vänsterbreddarens volleyavslut gick utanför målet.

Ett mål där hade betytt att FK Vardar behövt göra tre mål för att gå vidare – något de gjorde ändå. Kaptenen Boban Grncarov hoppade högst på en hörna och nickade in kvitteringen i den 56:e minuten. Fem minuter senare skickade Tigran Barshegyan in 2-1 på en straffretur.

Malmö bytte till en trebackslinje i jakten på ett kvitteringsmål, som hade tagit laget vidare, men istället för 2-2 kunde Boban Nikolov skjuta in 3-1 i bortre hörnet på stopptid.