IK Oddevold och Sandvikens IF är från och med 2024 nya i elitfotbollen. Under veckan fick båda de kommande Superettanklubbarna en nyklubbsintroduktion på Svensk Elitfotbolls kontor i Solna.
– Det är ganska mycket att tänka på som ny klubb i elitfotbollen, säger Johan Lindvall, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Nyklubbsintroduktionen genomförs för att de nya klubbarna i eliten ska få en så smärtfri onboarding som möjligt i nya livet inom Svensk Elitfotboll.

– Det är kul att lära känna våra nya medlemsföreningar men vi ser också en stor nytta i att samla klubbarna på vårt kontor för att välkomna dem till SEF och för att visa hur vi jobbar och vad som förväntas av klubbarna. Klubbarna får en helt ny kostym som de behöver kunna hantera på bästa sätt, säger Johan Lindvall.

För IK Oddevold så är det första gången sedan 1997 som klubben spelar i landets näst högsta serie.

– Vi fick ett väldigt proffsigt bemötande av SEF, där vi fick till oss mycket information som är väldigt givande för oss i vårt arbete framåt, säger Daniel Vilhelmsson, klubbchef i IK Oddevold.

I Sandvikens IF:s fall så har klubben inte tillhört rikets andraserie sedan 1991.

– Vi var väldigt nöjda med introduktionen och fick ett varmt välkomnnande samt bra information. Nu ska vi hem på kammaren och sätta oss in i allt för att stå redo för svensk elitfotboll en lång tid framöver. Kul att vara tillbaka efter många långa år, säger Anders Eriksson, klubbchef i Sandvikens IF.

Superettan 2024 inleds i månadsskiftet mars-april 2024.