Dags för säsongsstart 2023 och det betyder ny chans att delta och vinna i OBOS-tipset. När Superettan 2023 sparkar igång på lördag startar även den fjärde upplagan av den populära tävlingen OBOS-tipset, som drivs tillsammans med Superettans Presenting Partner OBOS.

OBOS-tipset är en av delarna i bostadsbyggarens satsning på att, genom sitt partnerskap med Svensk Elitfotboll, stötta klubbarna i arbetet med att skapa positiva ytor att interagera med sina supportrar och att fortsätta bygga affärsmöjligheter i den digitala miljön. Samtliga tre tidigare upplagor har slutat med en Bragesupporter som allra bäst men när klubbarnas supportrars gemensamma snittresultat räknats ut i klubbtävlingen har det varit större variation och inför 2023 är det Trelleborgs FF som går in som regerande mästare i den kategorin.

Sedan 2020 finansierar OBOS licenser i det digitala kampanjverktyget Crowdmanager, som används till att arrangera OBOS-tipset, för alla klubbar i Superettan och inför årets säsong har även klubbarna i Allsvenskan erbjudits möjligheten att använda verktyget. Det betyder att samtliga klubbar i Superettan samt de allra flesta i Allsvenskan inför säsongsstart även driver kampanjen Hur Slutar Superettan respektive Hur Slutar Allsvenskan i vilka du om deltagare tävlar om presentkort eller signerade matchtröjor genom att helt enkelt försöka förutse ligornas sluttabeller. I OBOS-tipset tävlar deltagarna om signerade matchtröjor i varje omgång och över hela året om presentkort hos klubbarna, i slutet av säsongen premieras även de klubbar vars supportrar gemensamt tippat bäst av OBOS.

Christian Alehagen Chef för Varumärken och Samhällsansvar på OBOS i Sverige:

– Efter tre framgångsrika år av arbete med verktyget i Superettan så är vi väldigt glada att kunna utöka satsningen och erbjuda även klubbarna i Allsvenskan. Nu får även de tillgång till ett spännande verktyg som ger dem möjligheter både till att engagera sina supportrar och att utveckla sina verksamheter. På så sätt får vi vara den aktiva och engagerade partner till Superettan och Allsvenskan som vi strävar efter.

För den som vill vara med i ”OBOS-tipset” redan från början, och därmed maximera sina möjligheter att hjälpa sin favoritklubb och kanske även plocka hem ett fint individuellt pris, går det att tippa den första omgången här. ”Hur Slutar Superettan” och ”Hur Slutar Allsvenskan” finns i klubbarnas egna sociala kanaler och hemsidor.