Ledande beslutsfattare inom fotbollens värld samlades i Stockholm för att under seminariet Fotboll och pengar bland annat ta tempen på svensk klubblagsfotboll och utse årets klubb. Östersunds FK utsågs till Årets klubb.
Ett succébetonat första år i högsta ligan och ett enormt arbete för mångkulturen och alla människors lika värde”, lyder Fotboll och pengars motivering.

Östersund prisas för sitt samhällsengagemang som klubben gjort sig kända för utanför fotbollsplanen. Bland övriga pristagare finns Linköpings FC på damsidan samt C More som årets mediabolag och för sin satsning på svensk fotboll.

Fotboll och pengar beskriver sig själva som Skandinaviens ledande Business-2-Businessforum för beslutsfattare inom fotbollsindustrin.
– Vi hade en dag med många intressanta diskussioner, presentationer och möten mellan nya och bekanta aktörer i svensk fotboll, säger Anders Haslum som jobbar med Fotboll och pengar.

Svensk Elitfotbolls Generalsekreterare Mats Enquist talade om elitfotbollens utvecklingsresa.
– Det var spännande att höra hur Svensk Elitfotboll arbetar med att utveckla sina rättigheter med sin egen plattform, kommenterar Anders Haslum.

Nästa Fotboll och pengar äger rum i februari 2018.