IFK Göteborgs Emil Salomonsson, Hammarbys Melker Hallberg och Norrköpings Emir Kujovic prickade alla in sina första mål för A-landslaget medan AIK:s Patrik Carlgren höll nollan tillsammans med Örebros Jacob Rinne i de båda målvakternas debut.

Slutresultatet mot Finland skrevs till 3-0 och Erik Hamréns januaritrupp stod för en rejäl uppryckning efter 1–1 matchen mot Estland. Mot Hasse Backes Finland visade laget upp ett kreativt passningsspel och spelade till slut hem en komfortabel seger. Viktor Claesson var en av de mest aktiva spelarna under de inledande 45 minuterna med flera bra framspelningar och ett skott i ribban.

Ledningsmålet kom i slutet av den första halvleken sedan Mikael Ishak rivits ner i straffområdet och Emil Salomonsson nätat på den efterföljande straffen.

Efter halvtidsvilan serverade Marcus Rohdén Melker Hallberg med en snygg genomskärare. Hallberg avlossade och satte 2–0. Tio minuter senare tog sig Adam Lundqvist runt på vänsterkanten och passade sedan snyggt fram till Emir Kujovic som precis som de andra målskyttarna satte sitt första mål i A-landslaget.

– Härligt med första segern för året och med hur vi uppträdde i dag. Vårt anfallsspel var betydligt bättre i dag, sa förbundskapten Erik Hamrén till TV4 efter matchen.