Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) har sedan inledningen av året ett uttalat samarbete av att skapa Europas bästa supportersamverkan. I den nyligen avslutade LIAISE-konferensen i Lissabon så fanns utvecklad supportersamverkan på agendan.

Internationellt är det ofta just publiken som omnämns när svensk elitfotboll kommer på tal, och den atmosfär som skapas på svenska elitarenor håller många gånger absolut världsklass. När LIAISE-projektet höll workshop i Portugal så fanns Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll på plats.

Liaiseporjektet portugal (kopia)

På agendan fanns punkter som att stärka supporterskapet, att utveckla samverkan och dialogen med supportrarna, SLO-rollen kring landslagets matcher, UEFA:s kommande SLO-utbildning, samt forskning inom social- och grupptillhörighet – och hur det speglas på våra fotbollsarenor i världen.

– Det var givande dagar. Utöver föreläsningarna fick vi även tid att diskutera lösningar på våra utmaningar i kluster med representanter från de olika ligorna, men också land för land – i vårt fall tillsammans med representanter för SFSU, som också var representerade på konferensen, säger Kaveh Sarvari.

Läs mer om LIAISE här