De Skandinaviska Mästerskapen för P17-lag spelas i Borås. SELECT som också är officiell leverantör av ligabollen i Allsvenskan och Superettan har skänkt 15 bollar till turneringen för att dessa sedan ska delas ut till ett ungdomslag i regionen.
– Det är en jättefin gest av SELECT Sport att skänka bollar till turneringen, och i slutändan också till ett ungdomslag i bygden. Bollarna kommer att vara till stor nytta där, menar Johan Strandqvist på Escape Travel, som administrerar turneringen.

Den officiella ligabollen började att användas av samtliga lag i Allsvenskan och Superettan från och med säsongen 2017. Bollen tillverkas och levereras av SELECT. Det ursprungliga avtalet var på fyra säsonger men förlängdes i mars 2020 att gälla till och med säsongen 2024.

När Skandinaviska Mästerskapen för P17-lag spelas i Borås i december så skänker SELECT 15 bollar till turneringen. Bollar som efter helgen kommer att skänkas till den lokala klubben Sandareds IF.

– I nästa vecka kommer vi att åka ut till Sandareds IF och dela ut bollarna till deras ungdomslag. Vi är jättetacksamma för den här möjligheten att göra något för det lokala föreningslivet i Borås. Tack SELECT, säger Johan Strandqvist.

221207 IFK Göteborgs Noa Linden och Halmstads Albin Hyseni under fotbollsmatchen i Skandinaviska Mästerskapen mellan Halmstad och IFK Göteborg den 7 december 2022 i Borås. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0324

SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till tio andra europeiska ligor, bland annat danska 3F Superliga sedan 2015, belgiska Jupiter League sedan 2010 även till tyska Bundesliga och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006 samt portugisiska Liga Portugal sedan 2018.