Samtliga fyra semifinallag i U19-serien respektive i den nationella U16-serien är klara. I U17 Allsvenskan återstår en omgång. Båda lagen i den södra serien är klara för semifinal, men i den norra väntar stor dramatik till helgen.

Hela fyra lag gör upp om två platser i i U17 Allsvenskan Norra. Täby FK, AIK, Hammarby och Djurgården – och det skiljer endast två poäng totalt lagen emellan. I den sista omgången möts dessutom Hammarby och Djurgården. Stor dramatik att vänta. I U17 Allsvenskan Södra är sedan tidigare Elfsborg och Malmö klara för semifinaler.

Tabeller och resultat från U17-serien finns att läsa här. Vinnarna i semifinalerna möts i en enda direkt avgörande final. Vinnaren där kan titulera sig mästare och får dessutom representera Sverige i nästa års UEFA Youth League för U19-lag.

I U19 Allsvenskan är det redan klart för semifinaler. Täby och IFK Göteborg säkrade under helgen sina andraplatser i tabellerna och följer med Brommapojkarna och Elfsborg till vidare slutspel.

Semifinalerna ser ut som följer:
Brommapojkarna – IFK Göteborg
Elfsborg – Täby

Tabeller och resultat från U19-serien finns att läsa här. Vinnarna i semifinalerna möts i en enda direkt avgörande final. Vinnaren där kan titulera sig mästare. Tre av de fyra semifinallagen kommer dessutom att representera Sverige i Skandinaviska mästerskapen för U18-lag i Göteborg i november och december.

I helgen avgjordes också de fyra slutspelsgrupperna i den nationella U16-serien. Samtliga gruppvinnare går vidare till semifinaler. I grupp ett tog FC Djursholm semifinalplatsen, en poäng före Brommapojkarna. Sirius hade också chansen, men förlorade hemma mot just Djursholm i den sista omgången.

I grupp två vann Djurgården en direkt avgörande match mot Västerås. I grupp tre gick IFK Norrköping förbi IK Zenith i den allra sista omgången tack vare vinst med 5-0 hemma mot Örgryte, samtidigt som Zenith bara fick med sig en poäng från bortamötet mot Elfsborg.

I Grupp fyra drog Lunds BK det längsta strået efter segat mot Helsingborg. Dagen efter fick Onsala endast 2-2 hemma mot Malmö FF och gruppsegern var klar för Lund.

Samtliga fyra lag i U16-seriens semifinaler – lottning sker inom kort:
Djurgården
IFK Norrköping
FC Djursholm
Lunds BK

U21-serien är även den inne i slutspelsfasen. Vinnarna i de två slutspelsgrupperna möts i en enda final. Just nu leder Djurgården och Elfsborg sina grupper men mycket kan förändras.

Aktuella tabeller och resultat för U16 och U21 finns att läsa här.