Malmö FF vände underläge i halvtid till en 3-1-seger borta mot IFK Norrköping – ett resultat som säkrade klubbens 20:e SM-guld och som gör att MFF nu kan sy på en extra stjärna på tröjan.
Det är föreningens 20:e mästerskapstitel, vilket betyder att MFF som första svenska klubb får sy fast en andra stjärna ovanför klubbskölden på matchtröjan”, skriver Malmö på sin hemsida.

Malmö försvarade med tre omgångar kvar att spela av Allsvenskan sitt SM-Guld från 2016 och kan nu i och med 20 guld totalt sy på en andra stjärna ovanför klubbmärket på tröjan. Detta eftersom varje stjärna symboliserar tio guld.

”Årets guld är MFF:s femte under 2010-talet, vilket tangerar det tidigare klubbrekordet från 1970-talet i antal mästerskapstitlar under ett årtionde”, skriver Malmö vidare på sin hemsida.

Förutsättningarna var klara efter helgens matcher i Allsvenskan: Malmö FF hade chansen att säkra seriesegern under måndagskvällen, men då krävdes tre poäng borta mot IFK Norrköping. Efter underläge i halvtid visade MFF mästartakter i den andra halvleken.

David Moberg Karlsson hade skickat in 1-0 för Norrköping inför de 13 769 åskådarna på Östgötaporten då han i den nionde matchminuten tryckte av ett långskott som Johan Dahlin i gästernas mål inte kunde hålla.

Malmö skapade flera kvitteringschanser, men det var först efter halvtidsvilan som målen började trilla in. Carlos Strandberg tryckte in kvitteringen i friläge i den 49:e minuten – anfallarens första mål för klubben sedan ankomsten i somras.

2-1 satte mittbacken Lasse Nielsen på en hörna då han fick fram en fot vid första stolpen och styrde in bollen i bortre hörnet. Anders Christiansen, som låg bakom de två tidigare målen, satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål – ett långskott som skruvade sig in i högra krysset.

– Det är skönt, och man ser hur mycket det betyder för fansen. Det känns skönt att få avgöra nu. Vi kommer alltid tillbaka. Vi är Malmö. Det är superskönt, säger en euforisk Nielsen i C More efter slutsignalen.

Svensk Elitfotboll gratulerar Malmö FF till SM-Guldet 2017.