1330 supportrar har i år köpt Supporterkortet som möjliggör att de får se alla sitt lags matcher på bortaplan under säsongen 2017. Åtta lag har helt sålt slut på alla sina tilldelade kort.
– Vi vill ha bra inramning på matcherna och då är det ett led i rätt riktning, säger Anders Wikström, Ligakoordinator på Svensk Elitfotboll.

Totalt har det sålts 972 Supporterkort i Allsvenskan varav samtliga 100 i AIK, Djurgården, Hammarby, IFK Göteborg, IFK Norrköping och Malmö FF. I Superettan, där Supporterkortet finns för första säsongen, har det sålts 358 kort och GAIS och Helsingborg har sålt slut på alla sina.

– Det är väldigt skönt att vi fick ett Supporterkort även i Superettan och att alla lagen hakade på. Det gynnar Superettan. Det blir attraktivt för alla, säger Jonas Nordström, SLO i GAIS.

– Våra supportrar gillar korten, och vi sålde alla våra 100. Supportrarna såg ju att GAIS verkligen jobbade för att få till ett Supporterkort i Superettan också och vet att vi har velat ha det lika länge här som i Allsvenskan.

För supportrarna så underlättar Supporterkortet bortaresandet på så sätt att hela säsongens bortamatcher är betalda i förväg och att de som köpt kortet alltid är garanterade plats på arenan.

– Det här är jätteviktigt för supportrarna att de får känna att det är allvar. Det här är ett steg på vägen att man måste ta hand om supportrarna, även de på bortasektionen. Det blir bättre och bättre för supportrarna, säger Jonas Nordström.

Förutom de lag som har sålt slut samtliga sina kort så visar Elfsborg (81 kort), Örgryte (69) och Sirius (55) upp fina siffror i antalet sålda Supporterkort.

Fakta Supporterkortet: 

  • För 1000 kronor ser du samtliga 15 av ditt lags bortamatcher på plats (67 kronor i snitt per match) i Allsvenskan och för 800 kronor i Superettan (53 kronor per match).
  • Lagen i Allsvenskan och Superettan säljer som max 100 Supporterkort vardera