Den 1 januari börjar supporterkoret för Allsvenskans 2017 att säljas och som vanligt gäller det att vara ute i god tid för att få ett kort.
Kortet var väldigt attraktiv ifjol då vi sålde slut på alla 100 och jag tror att vi kommer göra det i år igen, säger Fredrik Nilsson, SLO IFK Norrköping.

 Det är femte säsongen i rad som supporterkortet säljs och kortet blir bara mer populärt för varje år. Varje klubb får 100 supporterkort att sälja till förmånligt pris och bland annat sa AIK att de förra året kunde ha sålt betydligt fler supporterkort, någonstans mellan 300-500 stycken. Tillsammans med AIK så sålde också Djurgården, Hammarby, IFK Göteborg, IFK Norrköping och Helsingborg slut alla sina kort 2016.

– Supporterkortet är något fantastiskt vi kan erbjuda våra resande supportrar. Dels för att de får ett reducerat pris men framförallt ger det supportrarna den uppskattning de förtjänar, menar Fredrik Nilsson.

Syftet med supporterkortet är att ge ett bra pris för alla trogna som reser land och rike runt för att se sitt favoritlag. För 1000 kronor, i snitt 67 kronor per match, ser den som har supporterkortet alla sitt lags matcher på bortaplan. Kortet administreras och säljs av respektive Allsvensk klubb och varje lag får 100 kort vardera att sälja.

De Allsvenska klubbarna behåller själva 50% av sin försäljning av Supporterkortet. De andra 50% betalas in till Svensk Elitfotboll som sedan fördelar intäkterna jämnt mellan de Allsvenska klubbarna.

Diskussioner pågår även med klubbarna i Superettan om att införa supporterkortet.

Fakta Supporterkortet:

  • För 1000 kronor ser du samtliga 15 av ditt lags bortamatcher på plats (67 kronor i snitt per match)
  • De Allsvenska lagen säljer 100 Supporterkort vardera
  • Försäljningen börjar i januari