Svensk Elitfotboll och Discoverys gemensamma tv-avtal som träder i kraft från 2020 har blivit utsett som en av tre finalister till bästa tv-rättighetsavtal i ansedda TV Sports Awards som går av stapeln i Monte Carlo under hösten.
– Det här höjer hela Allsvenskans image och visar att Allsvenskan är en stor rättighet att vara innehavare av, säger Mats Enquist, Generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.

Nomineringen till TV Sports Awards har först och främst sitt ursprung i den gemensamma tanke och ambitionen att de båda parternas digitala plattformar möts i ambitionen att ytterligare höja supportrarnas upplevelse och dessutom kunna utforska nya affärsmöjligheter tillsammans.

– För vår del tycker vi det känns väldigt kul att innovationshöjden i avtalet bidragit till denna nominering – de nya möjligheter som uppstår i skärningspunkten mellan de satsningar som görs i SEF tillsammans med motsvarigheten hos Discovery, fortsätter Mats Enquist. I detta fall blir avtalet inte slutet på en rättighetsupphandling utan starten på en helt ny samverkansmodell för oss.

TV Sports Awards arrangeras till förmån för Play of Change, välgörenhetsorganisationen som arbetar med att utveckla barns möjligheter till idrott över hela världen.

– Det är väldigt roligt att den banbrytande överenskommelsen med SEF ger eko ute i Europa och att vår storsatsning på sport får den uppmärksamhet och erkännande den förtjänar, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Fram till 2020 så fortsätter nuvarande tv-rättighetsinnehavare, C More, att sända och producera Allsvenskan och Superettan.