På lördag deltar Svensk Elitfotboll i Prideparaden i Stockholm tillsammans med övriga fotbollssverige och idrottsrörelsen.

Deltagandet i Pride är ett ställningstagande mot intolerans och för glädje, sammanhållning och kärlek. Alla ska känna sig välkomna till svensk fotboll – oavsett etniskt ursprung, ålder, kön, sexuell läggning och funktionsvariationer. Vi vill att fotbollen ska vara en mötesplats, och att så många som möjligt ska få vara del av den gemenskap, glädje och frihet som vår idrott står för.

Årets tema för Stockholm Pride är ”Det är dags att bekänna färg”, ett perfekt tema för idrotten. Med våra förenings- och lagfärger kan vi visa upp att vi är olika och att vi är starka tillsammans.

Bekänn färg
Dessutom, att gå med i paraden tillsammans med många andra och mötas av alla åskådare längs med vägen skapar glädje och ger energi. Extra publikfriande och peppande är att ta med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor med mera är välkommet. Bekänn färg!

Kom själv eller ta med dig; medarbetare, kompisar, förtroendevalda, aktiva och alla andra medlemmar i fotbollsrörelsen.

Starten för Stockholms Prideparad kommer vara ungefär vid Preem-macken på Norr Mälarstrand (Norr Mälarstrand 31). Fotbollsrörelsen/idrottsrörelsen har fått startnummer 15 vilket innebär att samlingsplats för fotbollsrörelsen/idrottsrörelsen kommer vara några hundra meter från Preem-macken bort mot Rålambshovsparken. Officiell starttid för Stockholms Prideparad är 13:00.