Är du en fotbollskunnig och utvecklingsinriktad person som trivs med att arbeta i en bred roll med eget ansvar, varierande arbetsuppgifter och där du får vara del av ett lag som arbetar för att utveckla den svenska elitfotbollen?
Då kan det vara dig vi söker!


Om Svensk Elitfotboll
Svensk Elitfotboll, SEF, är en intresseorganisation för alla föreningar i Allsvenskan och Superettan. SEFs uppdrag är att vara ledande i utvecklingen av den svenska elitfotbollen på klubbnivå, sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt. Verksamheten omfattar bland annat att ansvara för utveckling av ligan, planering för våra 480 matcher, publik- och supporterfrågor, teknisk utveckling, marknadsföring, försäljning av centrala avtal och att ge service till våra medlemsklubbar.
SEF har de senaste åren arbetat med en tydlig strategi och satsning med syftet att åstadkomma en positiv utveckling för klubbarna i Allsvenskan och Superettan såväl som för ligan i sin helhet. Glädjande nog har denna satsning varit framgångsrik och det har skett stora framsteg. Bland annat har publiksiffror, supporterintresse och de ekonomiska förutsättningarna utvecklats starkt.

På kontoret bredvid Friends Arena i Solna finns en sportfunktion som innefattar bland annat ansvaret för ligorna, säkerhets- och evenemangsfrågor. 


Om rollen
I samarbete med Unibet går SEF-klubbarnas akademiverksamhet under 2020 in i en ny fas. Klubbarna certifieras varje år enligt en omfattande certifieringsmodell som resulterar i 1-5 stjärnor, och denna modell behöver kontinuerligt utvärderas och utvecklas. Digitalisering, fortbildning av tränare och specialister, nätverkskonferenser och omvärldsanalyser är exempel på områden som akademiutvecklaren ansvarar för.

Rollen bygger på självständighet men planering, genomförande och uppföljning sker i dialog med SEF:s sportchef.

Din profil
För att lyckas i denna roll ser vi att:

Du är duktig på att självständigt hantera ditt arbete, inom givna ramar

Du har erfarenhet av erfarenhet av att jobba inom den svenska elitfotbollen och har ett socialt och yrkesmässigt nätverk bland SEF-klubbarna. Gärna flera års arbetslivserfarenhet från en akademi i en elitklubb.

Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya verksamheter och rutiner

Du behärskar svenska och gärna engelska i tal och skrift.

När det kommer till personliga egenskaper är du självgående och utvecklingsorienterad, samtidigt som du har god administrativ förmåga. 

Övrigt: 
Anställningsformen är en 12-månaders projektanställning på heltid med oreglerad arbetstid. Arbetet utgår från SEF:s huvudkontor i Solna. Antalet semesterdagar, försäkringar och pension följer gällande ”Branschavtal Idrott” och gällande lagar.
Start: Snarast eller enligt överenskommelse

Frågor om tjänstens innehåll: Kontakta Svante Samuelsson, sportchef, telefon 070-688 70 77 

Ansökningar med bilagor/referenser mailas senast den 31 januari till Svante.Samuelsson@svenskelitfotboll.se. Märk ansökan ”Ansökan Akademiutvecklare”.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.