Futsalsäsongen slutade för en vecka sedan och med en kväll i Göteborg hyllades för första gången Svenska Futsalligans (SFL) bästa insatser under en egen gala.
– Futsalgalan är här för att stanna, säger Lasse Ternström, Ligaansvarig Svenska Futsalligan på Svensk Elitfotboll.

Svenska mästarna IFK Uddevalla tog storslam på galan. Förutom att laget hyllades för guldet på scen så tog också fyra spelare plats i ligans All Star-lag. Endast Strängnäs skyttekung Adnan Cirak, som gjorde 39 mål under säsongen, klämde sig som icke Uddevallaspelare i laget.

Representanter från samtliga klubbar i SFL fanns på plats i Göteborg och förutom nämnda pristagare så gratulerades också Hammarby för silvret i ligan och domaren Haris Curovac utsågs till ligans bäste domare. SFL-galan prisade också en eldsjäl i varje förening som spelar i ligan.

De flesta på plats på galan verkade eniga att det hänt mycket med SFL sedan samarbetet med Svensk Elitfotboll inleddes. Lasse Ternström som jobbar med SFL för Svensk Elitfotbolls räkning har tillsammans med klubbarna skapat en gemensam liga, en logotyp, hemsida och bevakning som många andra futsalländer i norra Europa är avundsjuka på. Att SFL nu också har en egen gala där säsongen summeras är något som på sikt kommer att göra ligan ännu starkare, tror Lasse.

– Det är första gången vi gör det här. Vi har gjort det vi kunnat med små medel. Folk kommer att börja prata med varandra om galan och den kommer att växa. Vi har engagerat alla lagen, förbund, domare och kommittéer i den här galan och jag tror det kommer bli bättre år för år. På sikt vill vi också involvera damligan i det här, säger Lasse Ternström.

Futsalgalans samtliga vinnare:
Guld SFL: IFK Uddevalla
Silver SFL: Hammarby IF
Skyttekung: Adnan Cirak, Strängnäs FC
Domare: Haris Curovac

Årets All Star:
Robin Armandt, IFK Uddevalla (målvakt)
Albert Hiseni, IFK Uddevalla (libero)
Fredrik Söderqvist, IFK Uddevalla (högervinge)
Kristian Legiec, IFK Uddevalla (vänstervinge)
Adnan Cirak, Strängnäs FC (pivote)