Anslut ditt spelkort till ett favoritlag via Gräsroten hos Svenska Spel och föreningen får utdelning på allt EM- och Superettanspelande.

Fotbollens huvudsponsor Svenska Spel jobbar för att spel ska vara till glädje för alla. En del av detta är Gräsroten som möjliggör för stora och små föreningar att få ta del av totalt 50 miljoner kronor. Svenska Spels kunder behöver bara ansluta sitt spelkort till tre av sina favoritlag och sedan får föreningarna poäng för allt spelande. En gång per år, i november, omfördelas poängen till pengar ur en pott på 50 miljoner från Svenska Spel som föreningen får ta del av.

Svenska Spel jobbar också för att förhindra att enskilda personer får spelproblem och arbetar förebyggande, främst genom information och utbildning. I en ny film (se nedan) på Svenska Spels hemsida så visar företaget sin bredd och sin tro att trygghet och upplevelse går hand i hand.

Läs mer om Spela lagom här.

Fakta Gräsroten:
Gräsroten är eget initiativ från Svenska Spel och som syftar till att stödja ungdomsidrotten i Sverige. Varje år lägger Svenska Spel in 50 miljoner till Gräsroten. Pengar som senare fördelas ut på registrerade klubbar med aktiva registrerade anhängare, och som är öronmärkta för ungdomsverksamheten.

Varje förening bedöms utefter hur många kunder hos Svenska Spel som blir en föreningsfadder genom att ansluta sitt spelkort till föreningen. Om man inte spelar något så bidrar man inte utan varje gång en föreningsfadder spelar hos Svenska Spel får förening poäng. Poängen avgör hur stor andel pengar som klubben får när Gräsroten en gång om året betalar ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten.

2014: 271 612 personer registrerade, 6 935 klubbar, 70 idrotter
2015: 367 186 personer registrerade, 7 613 klubbar, 70 idrotter