Samtliga tre lag som representerar Sverige i de Skandinaviska mästerskapen för U18-lag i vinter är nu klara. Det blir Brommapojkarna, IFK Göteborg och Elfsborg som kommer att försvara de gulblå färgerna.

Sverige ställer upp med de tre bäst placerade lagen från U19-serien vilket är finallagen Elfsborg och IFK Göteborg samt BP i egenskap av bättre poäng i U19 Allsvenskan är den andra semifinalförloraren Täby FK.

Från Danmark kommer FC Köpenhamn, de regerande mästarna Midtjylland och Esbjerg. Från Norge kommer två av lagen Rosenborg, Molde, Viking eller Stabæk.

Skandinaviska mästerskapen spelas i Prioritet Serneke Arena i Göteborg i november och december. De åtta medverkande lagen delas in i två grupper á fyra lag. Match 1 och 2 spelas 17 respektive 19 november medan match 3 spelas den 1 december och final och placeringsmatcher den 3 december.

Turneringen spelas för andra året. Regerande mästare är danska FC Midtjylland.

Fakta Skandinaviska mästerskapen U18:
Skandinaviska mästerskapen för andra året i rad, men i år med U18-lag i stället för U19-lag. Tanken är att skapa internationell matchning och att förlänga säsongen för våra bästa U18-lag.

Deltar gör lag från Sverige, Norge och Danmark. Sverige representeras av de tre bästa lagen i U19-serien. Från Danmark medverkar de tre bästa lagen från 2016/2017 års U19-serie, som är FC Köpenhamn, regerande mästarna Midtjylland och Esbjerg. Norge kommer att representeras av de två lag som når final i norska U19-mästerskapen.

Gruppspel 17 november, 19 november och 1 december.
Finalspel 3 december.

Spelare ska vara födda 1999, max tre spelare som är födda 1998 får användas.

Fakta Tipselit:
Tipselit är på pojksidan ett samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, och på flicksidan Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger. Varje år bidrar Svenska Spel med tolv miljoner kronor till svensk ungdomsfotboll, pengar som Svensk Elitfotboll fördelar ut till de 58 deltagande klubbarna enligt ett certifieringssystem.

Föreningen får möjlighet att förstärka sin talangutveckling genom att anställa kvalificerade tränare för sitt utvecklingslag. Tanken är att talangerna ska få en elitinriktad fotbollsutbildning av i första hand heltidsanställd tränare. Syftet är att trygga framtiden för svensk fotboll.

2016 hade totalt 749 aktiva elitfotbollsspelare i Sverige och i utlandet passerat genom Svenska Spel Tipselit. 244 av dessa spelade i Allsvenskan och 320 i Superettan.

Läs mer på tipselit.se