Svensk Elitfotboll tar nästa steg och jobbar vidare med att utveckla samarbetet med Arbetsförmedlingen. Detta med Tillväxtverket som kompletterande part.

Svensk Elitfotboll ska i samarbete med Arbetsförmedlingen och några kommuner och klubbar i elitfotbollen fortsätta att driva och utveckla projektet ”Karriärdag med fotboll”. Finansieringen av det utvidgade samarbetet är en del av ett nationellt regeringsuppdrag.

– Vi kommer arbeta för att bredda marknaden för sociala företag, utifrån en idrottskontext. Samtidigt som vi kommer jobba med FN:s Agenda2030 och effektmätning. Vårt arbete ska på sikt vara med och bidra till att Sverige uppnår FN:s Globala mål och att utveckla socialt företagande i hela Sverige, säger Karin Heri, Nationell samordnare sysselsättning på Svensk Elitfotboll.

Nio klubbar från Allsvenskan och Superettan är med och breddar marknaden för socialt företagande genom att delta tillsammans med Svensk Elitfotboll, Arbetsförmedlingen och Tillväxtverket i samarbetet.

Läs mer om samarbetet på Tillväxtverkets hemsida

Fakta överenskommelsen med Arbetsförmedlingen:
Svensk Elitfotboll ingick i slutet av 2017 i en nationell överenskommelse med Arbetsförmedlingen där syftet är att skapa sysselsättning till personer i utanförskap. Som förlaga finns Malmö FF:s Karriärakademin och IF Elfsborgs Jobb Tillsammans som båda är projekt som lyckats nå personer långt utanför arbetsmarknaden. Ursprungsmålet var att få fem SEF-klubbar att ingå i lokala överenskommelser med sin Arbetsförmedling under 2018 men det skulle bli mycket bättre än så. Om man räknar med Malmö FF och deras Karriärdag så är idag hela tio klubbar anslutna till projektet.

GIF Sundsvall blev den första klubben att ingå i en lokal överenskommelse med sin Arbetsförmedling. Efter det så har Östers IF, IK Sirius, Jönköpings Södra IF, Hammarby IF, Örebro SK, Trelleborgs FF, Falkenbergs FF och Kalmar FF hoppat på tåget.