Nyligen arrangerade Svensk Elitfotboll det andra webbinariet av två på temat “Unusual business – från coronakris till nya möjligheter med hjälp av de globala målen”. 

Säsongen har precis sparkat igång för de 32 svenska herrelitklubbar som ingår i SEF, men vid sidan av planen pågår också ett viktigt samhällsarbete, som uppskattas vara värt hundratals miljoner kronor varje år.

Med finansiering av Tillväxtverket driver SEF ett strategiskt nationellt projekt tillsammans med åtta deltagande klubbar, Arbetsförmedlingen och ett flertal kommuner. Detta syftar till att utveckla socialt företagande i hela landet utifrån en idrottskontext, och på sikt är ambitionen att bidra till att Sverige ska kunna möta de 17 globala mål som återfinns i FN:s Agenda 2030.

Talare under webbinariets andra “halvlek” var Petra Flaum, som är hållbarhetsstrateg, debattör, författare och CEO för Sustainable buddy initiative. 

Hennes presentation handlade om pandemins påverkan på FN:s mål och hur företag, klubbar samt organisationer kan utveckla sitt samhällsengagemang genom att tydligt koppla sitt arbete till dessa.

– Det kan kännas som tunga, stora och svåra frågor, och det kan vara svårt att se igenom dimman och hur man ska göra i allt detta, men det finns en agenda och det är den som vi bör använda, fastslog Petra bland annat, och betonade att ljusare tider väntar:

– Det finns extremt mycket hopp, glädje och samverkan, och en möjlighet att göra helt andra saker än de som vi gör idag!

Webbinariet var interaktivt och samtliga deltagare hade chansen att ställa frågor och diskutera de ämnen som togs upp, däribland jämställdhet, klimat, hälsa samt tillgång till vatten och mat.

Under webbinariets första del, som arrangerades för några veckor sedan, talade Martin Lucander, konsult inom krishantering samt hållbarhetskommunikation. Läs mer om det tillfället här.

Den som vill ta del av webbinarium två i efterhand kan mail Karin Heri, Nationell samordnare sysselsättning på Svensk Elitfotboll på karin.heri@svenskelitfotboll.se