Premiärmatcherna i helgen i Allsvenskan och Superettan föregås av ett budskap till publiken att engagera sig till förmån för krigsoffer i Ukraina.

Den 25 februari gick Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Fotbollförbundet, Elitfotboll Dam, Ettan Fotboll, Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) samt alla klubbar i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan ut och uppmanade till att hjälpa krigets offer i Ukraina genom att skänka pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR.

Enbart herrelitklubbarna hade den 11 mars samlat in drygt en miljon kronor till UNHCR.

I samband med hela den första omgången kommer arrangerande klubbar i Allsvenskan och Superettan via speakern att uppmärksamma situationen i Ukraina och uppmana publiken att hjälpa krigets offer genom att skänka pengar till UNHCR. 

UNHCR är på plats med nödhjälp och skydd och kan med allas hjälp göra ett ännu bättre arbete för alla krigsoffer i landet.

Swisha en gåva till Sverige för UNHCR på 123 129 50 21 om du vill vara med och bidra för att hjälpa folket i Ukraina. Ett akut nödpaket som räddar liv i kriser kostar 370 kronor.

Svensk fotboll om solidaritetsyttringar