Svensk Elitfotboll expanderar sin satsning på samhällsengagemang och anställer från och med i höst Beatrice Clarke med uppgift att vara ny ansvarig i Svensk Elitfotboll för fotbollens samhällsengagemang.

– Fryshuset med Beatrice Clarke har verkligen gjort ett kanonjobb med Uppförandekoden, och vi är glada att nu kunna knyta Beatrice och hennes kunskaper ännu närmare oss efter sommaren, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Beatrice Clarke kommer närmast från Fryshuset där hon bland annat hjälpt Svensk Elitfotboll att säkerställa arbetet med värdegrundsarbetet och Uppförandekoden. I vår kommer Fryshuset att inleda den tredje turnén bland klubbarna för att implementera Uppförandekoden och då fokusera på omklädningsrumssnack. I höst tar Beatrice det definitiva klivet över till att jobba på Svensk Elitfotboll.

– Det ska bli fantastiskt kul att jobba på Svensk Elitfotboll. Jag kände redan från samarbetet med Uppförandekoden och den utbildningen att det finns otroligt mycket bra saker som redan görs i svensk fotboll. Jag har ett stort intresse för fotboll och samhällsengagemang och att jag nu får möjlighet att kombinera detta är en dröm, säger Beatrice Clarke.

Beatrice menar att hon tar med sig andan från Fryshuset att förbättra samhället till Svensk Elitfotboll
–Alla klubbar gör redan mycket samhällsengagemang och bra saker. Det har jag också sett under utbildningen under Uppförandekoden, att det här måste vi lyfta fram och få ut. Jag vill att vi tillsammans ska bygga strategier och rutiner för hur vi kan bli ännu mycket bättre på detta med fotbollen i fokus för att skapa ett bättre samhälle, säger Beatrice och fortsätter.

– Hållbarhet handlar om att skapa bra förutsättningar, och att göra något på riktigt. Fotbollen är verktyget för att göra det, och vi ska göra det långsiktigt inte bara här och nu – och då blir det hållbart.

Beatrice Clarke inleder sitt arbete på Svensk Elitfotboll i september.

Läs mer om Uppförandekoden här.